January 16, 2019, 04:26:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
   Forum Index   Help Personal Messages Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Austra @ Mocvara, 17.06.2015.  (Read 2055 times)
mormorsmor
Mini Baja

Posts: 8
Ignore
« on: June 08, 2015, 11:54:40 AM »

*Živa muzika predstavlja*

AUSTRA

17.06.2015. @ Klub Močvara

AUSTRA (Toronto, Kanada)
Austra je započeta kao solo projekt kantautorice Katie Stelmanis koja pod tim imenom nastupa još od 2009. godine, da bi se tijekom godina razvila u trio koji čine još Dorian Wolf i Maya Postepski (mnogima vjerojatno poznata iz ranih dana TR/ST). Klasično obrazovana sopranistica, Stelmanis na debitantskom albumu ‘Feel it Break’ iz 2011. predstavlja zanimljiv spoj elektronske glazbe i tradicionalnog pjevanja koji će nastaviti istraživati i na sljedećim radovima.
Kao utjecaje navodeći glazbenike u rasponu od Puccinija preko Debussyja do Nine Inch Nails, Austra stvara jedinstvenu goth pop glazbu dramatične atmosfere i osjećaja većih od života. Njihov mračni synth izričaj privukao je usporedbe s izvođačicama kao što su Zola Jesus, Bat for Lashes i - naravno - neizbježnom Kate Bush. O tome koliko su kul pak dosta dobro govori i činjenica da im je Grimes bila predgrupa. Na albumu ‘Olympia’ iz 2013., snimljenom u punoj bendovskoj postavi, još se više ističe utjecaj klupske glazbe rezultirajući kolekcijom emocionalno nabijenih ali i poprilično plesnih pjesama. Posljednji EP ‘Habitat’ predstavio je originalnu kombinaciju nešto eksperimentalnijeg zvuka i koketiranja s berlinskim technom.
Austra svojim izdanjima promovira ideju tolerantne i otvorene pop glazbe, kojom se nerijetko bavi i u video spotovima. Bend trenutno priprema nove materijale, stoga ćemo imati i ekskluzivnu priliku čuti još neobjavljene stvari izvedene u šesteročlanoj live postavi. Kažu da vole biti na turneji i svirati u različitim zemljama (tipa istočnoeuropskim), tako da se možda i ne šokiraju kada vide ekstatičnu publiku!

Za party poslije koncerta zaduženi su SUBS/TANZ. Reciklirajući klišeje plesnog podzemlja 80-ih koliko i njegovih falsifikata, subs/tanz nudi pošteni EBM set za skidanje kila, s dovoljno hitova i još više skrivenih dragulja tadašnje i današnje scene!

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 75 kuna, a na ulazu će koštati 90 kuna. Pretprodajna mjesta su Rockmark (Berislavićeva 13) i Dirty Old Shop (Tratinska 18).
Online kupovina ulaznica: http://bit.ly/RckmrkA
Facebook event: http://bit.ly/AustraZg

YouTube linkovi:
"Habitat" https://youtu.be/3FgXIjWFTks
"Home" https://youtu.be/ODyWKkDBb4U
"Hurt Me Now" https://youtu.be/ZXVjx8TZH-I
"The Beat and the Pulse" https://youtu.be/tjKtbCx3piM
"Lose it" https://youtu.be/8LJtMrhb558
"Painful Like" https://youtu.be/GQfbw6e2Yz4

http://www.austramusic.com || https://www.facebook.com/austraofficial
http://zivamuzika.hr  || https://www.facebook.com/zivamuzika
Logged
koma
Administrator

Posts: 51195


evil smut peddler


WWW
« Reply #1 on: June 12, 2015, 12:07:08 AM »

 
Logged

Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  Google visited last this page December 14, 2018, 06:46:05 AM