Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u rijeku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kulji i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Interviewi

1 - 2 - 3 - main

Mystic (Rijeka)

jacbri news picture
dark_sign: Moe li ukratko opisati tko je Mystic i zato "mistian"?

Mystic: Samo ime Mystic nastalo je negdje 2001. godine, to su ujedno bili i sami poeci mog aktivnog bavljenja produkcijom elektronske glazbe. Naime, u to vrijeme sam dosta sluao ambijentalnu glazbu to se naravno uvelike odrazilo na moj zvuk i tadanji glazbeni pravac koji se na neki nain odrao i do dananjih dana. Veliki sam zaljubljenik u melodije, filmsku glazbu, klavir sviram od najranijeg djetinjstva, tako da slobodno mogu rei da sam kao autor glazbe najvie svojih emocija mogao izraziti upravo kroz melodije.

U to vrijeme jedini sluatelji moje glazbe bili su moji najblii prijatelji, koji su moju glazbu doivljavali te okarakterizirali kao izuzetno emotivnu, za duboko razmiljanje, na neki nain mistinom glazbom, to je na kraju i rezultiralo samim izborom imena koje moda i nije najoriginalnije, ali tu je ve dugi niz godina, pa neka tako i ostane.
d_s: Proitao sam da se glazbom bavi iz hobija. Koliko godina se bavi DJ-ingom, a koliko produkcijom?

M: Moram priznati da na glazbu gledam iskljuivo kao svoj hobi jer bilo ta drugo rei u ovom trenutku mislim da bi zvualo jako nerealno. Glazba je moj bijeg od stvarnosti i nain na koji se mogu izolirati od svega, te izraziti svoje najdublje emocije koje teko da bih izbacio kroz bilo ta drugo. Glazba je prvenstveno moj hobi i mislim da dokle god budem imao takvo stajalite - do tada u i moi istinski uivati u njoj.

Glazbom se bavim dugi niz godina, a sama ideja o produkciji elektronske glazbe rodila se jo sredinom devedesetih nakon gledanja Top DJ Maga u kojem je Petar Dundov, tadanji "Unreal", kroz nekoliko emisija objanjavao sam proces stvaranja elektronske glazbe u svom kunom studiju. Zbog same cijene i nemogunosti nabavke opreme, ta je ideja morala priekati neka druga, malo bolja vremena. Razvojem softvera koji su polagano poeli preuzimati ulogu hardvera u samom procesu stvaranja muzike otvorila mi se mogunost da i sam dotaknem svijet produkcije.

1999. godine nabavljam svoj prvi programski sequencer FL, tadanja verzija 1.0, i poinjem sa svojim prvim experimentiranjima u elektronskoj glazbi koja traju jo i danas. Kroz sve ove godine aktivnog bavljenja produkcijom mogu rei da sam zaista puno toga nauio, ali isto tako moram priznati da je produkcija glazbe toliko kompleksna i neiscrpna, da i dan danas jo uvijek uim te samim tim otvaram si bezbroj novih mogunosti za izraavanje svoje glazbene kreativnosti.

Paralelno sa produkcijom raala se i ljubav prema DJ-ingu, no kako mi je produkcija uvijek bila od primarnog znaaja, tako se to odrazilo i na kupnju same opreme kroz sve ove godine. Sebe sam od uvijek smatrao prvenstveno producentom, meutim kako svoju ljubav prema glazbi nisam imao naina niti mogunosti prezentirati, odluio sam se za nabavku playera i gramofona 2005. godine, to je ujedno i poetak mog bavljenja DJ-ingom. Moram rei da sam se kroz svoje setove kompletno odvojio od muzike koju sam radio, ali isto tako sam se pronaao u jednom novom svijetu u kojem svakim danom sve vie uivam.
d_s: Da li ima mentora ili si samouk?

M: Nemam nikakvog mentora. Sve sam nauio vie-manje sam. Klavir sam nauio svirati po sluhu i moram priznati da ne znam nita odsvirati po notama, ali ujedno mislim da mi je to velika prednost jer ta god zamislim u glavi, bilo kakvu melodiju, bez problema prenesem na tipke to mi uvelike otvara mogunosti kreativne slobode.

Isto tako, sve to se tie obrade zvuka i snalaenju unutar sekvencera uio sam godinama, no ipak neke stvari jednostavno nisu mogle doi same od sebe, tako da sam se radi kvalitete zvuka prebacio na kompleksnije programe. Ve due vremena koristim Cubase, a svoje znanje o samom zvuku nadopunjavao sam raznim tutorialima te razno-raznim stranim asopisima iz kojih sam mnogo nauio o dobivanju kvalitetnijeg zvuka, frekvencijama zvuka, koritenju raznih audio alata, kompresora, o samom masteringu itd.. da ne nabrajam, svega onog bez ega je danas nemogue napraviti kvalitetnu pjesmu, mislei pritom prvenstveno na zvuk.

Moram napomenuti da u svojoj produkciji ne koristim bilo kakve vrste loopova, gotovih semplova, sve zvukove pokuavam dobiti sam uz pomo raznih syntheva, to mi uvelike usporava sam proces stvaranja glazbe. Meutim, mislim da na kraju sve to skupa ima nekog smisla u okvirima originalnosti, a na kraju i samom meni nekakve vee vrijednosti onoga ta radim. Mislim da imam jo puno prostora za napredovanje, kako u znanju tako i u kvaliteti zvuka s kojim jo nisam kompletno zadovoljan, no mislim da s vremenom, trudom i dodatnim ulaganjima moraju doi rezultati i po tom pitanju.


jacbri.com news picture
d_s: Razlog zato smo te pozvali na intervju je tvoj nadolazei, debut album "Mutations". Moe li nam rei s kojim konceptom si krenuo radit album i da li je materijal preslika glazbe koju ti najvie preferira?

M: Album je nastao slijedom okolnosti u kojima sam imao dosta slobodnog vremena, a i samim time to sam preselio u studio na novu lokaciju te dobio jednu sasvim novu zvunu sliku koja mi je otvorila pogled prema tome kakav album elim snimiti. Koncept albuma je u samom startu zamiljen kao spoj laganih intro stvari do nekakvog melodinog deepa sa prizvukom na techno. U posljednje vrijeme dosta sam bio pod utjecajem hladnog i distorziranog berlinskog zvuka, i zaista sam imao namjere napraviti spoj svega toga i neeg mojeg, melodinog. Meutim, ispalo je sasvim neto drugo, tako da ne mogu rei da je album preslika glazbe koju trenutno najvie preferiram, dosta sam se odmaknuo od zamiljenog.

Danas je jako teko biti originalan u moru glazbene produkcije i pri tome zadovoljiti sve kriterije koji se stavljaju pred svakog novog producenta. elja mi je bila prvenstveno napraviti jedan melodian album nabijen emocijama koji moda nee biti samo za jednokratnu upotrebu, nego i da moda nae mjesto u neijoj kolekciji te ga preslua i za koji mjesec, godinu. Album "Mutations" nije klasini floor album, prije je za nekakvo sluanje u autu ili kod kue u nekim oputenim uvjetima, no bez obzira na to nadam se da e svatko pronai neto za sebe.


d_s: Jako dobre kritike forumaa i veliki broj komentara na Youtubeu tvojih uradaka, znak je da onaj tko poslua album nee tedjeti na epitetima. Kada ljudi mogu uti album i gdje ga mogu nabaviti?

M: Prvotno je zamiljeno da album izae kao prvi release na SynthRec-u, labelu kojeg smo pokrenuli krajem prole godine DJ Ogi i moja malenkost. U meuvremenu se otvorila nova opcija da album izae za jednog poznatog izdavaa to bi meni osobno puno vie koristilo u daljnjem bavljenju sa glazbom, tako da trenutno jo ekam odgovor i ne znam toan datum izlaska albuma. Album se moe posluati na SoundCloudu, isto tako i na YouTubeu gdje se mogu pronai video spotovi veine stvari sa albuma koje do sada imaju zaista solidan broj pregledavanja te velik broj pozitivnih komentara.

Latest tracks by SynthRec


d_s: Da li osobno radi spotove za svoje stvari ili ti netko u tome pomae?

M: Spotove radim sam, pod time mislim na editiranje postojeih video uradaka. Video spotove sam krenuo raditi iz razloga da na neki nain privuem pozornost sluatelja da posluaju stvari od poetka do kraja, i mogu rei da su moje pjesme dobile jednu sasvim novu dimenziju zahvaljujui tome. Naravno, moram spomenuti da su najveu ulogu u ostvarivanju svega imali sami autori videa, koji su mi nesebino ustupili svoje radove na koritenje. Sa nekima sam ostvario odline kontakte i suradnju za ubudue, to mi je izuzetno drago.


d_s: Svojevrsna promocija "Mutationsa" dogodit e se 19. oujka na Energetica partyju u klubu La Noche. ta sprema za taj party?

M: Promocija albuma e za mene biti sasvim jedno novo iskustvo, iz razloga to uz klasini DJ set po prvi puta radim Live PA nastup za koji se ve intezivno pripremam. To otvara sasvim neke nove vidike i mogunosti u predstavljanju onoga ime se bavim. Prezentirati svoju autorsku glazbu pred publikom i ujedno ostvariti interakciju svirajui instrumente uivo, vjerujem da je jedan izuzetan i neopisiv osjeaj. Nadam se dobroj posjeti u klubu i naravno prije svega da se svi skupa dobro zabavimo... (i da mi ne stane oprema) ;) // dark_sign, 10 March, 2011

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije mo�ete prona�i u arhivi, a ukoliko �elite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog roendana odrati e se roendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stiu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramovi. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima razarao i zvunike klubova kao to su legendarni Mungos, Kului, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom viegodinjeg pohaanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za putanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrauje na manjim privatnim eventima u Samoboru to se za njega pokazalo vrlo uspjenim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio iroj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebakog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu no, poetak u 21h! Za vizualizacije je zaduen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slu�ajna galerija:

Hartera7 Festival @ Rijeka 14.-16.07.2011.

Hartera7 Festival @ Rijeka 14.-16.07.2011.

Jacbri media support Proton Radio Techno FM