Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u riječku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kuljiš i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Komentari

1 - 2 - 3 - main

Treba li održavat ovakvu scenu na životu?

jacbri.com news picture
Jasno je svima kako u zadnje vrijeme riječka elektronska scena prolazi turobno razdoblje, osjeća se jedna vrsta zasićenosti i manjak volje za izlascima. U čemu je problem? U recesiji, lošim partijima i sve što povezuje iste, slaboj ponudi, klubovima?

Treba uzeti u obzir kako se na ovim prostorima elektronika počinje razvijati 1999./2000., to je puno vremena da bi jedna supkultura ostala svježa i trendy. Nekih 5 godina trajala je, nazovimo je tako, elektronska renesansa, nakon čega postajemo svjedoci sve češćih turbulencija, uspona i padova (više ovog potonjeg). Iza tog razdoblja, dakle od 2005. do danas, primjetno je kako sve manje vlada interes za ovakvim oblikom zabave, ali i dalje je partyja poprilično puno ako uzimamo u obzir omjer ponude-potražnje.

Sve se čini kako problemi leže u kombinaciji svih onih pitanja iz prvog odlomka, i na taj način teže je doći do rješenja tih problema. Osobno smatram da recesija nije ključni faktor posjećenosti naših klubova. Pardon, jednog kluba. La Noche je taj koji partijanere "hrani" svaki vikend, i sad dolazimo do pitanja iz naslova: ima li smisla održavat ovakvu scenu? Da li se može preko noći nešto promijeniti ako se nastavi svaki vikend s partijima?

Naravno, menadžment kluba je tu koji određuje ima li smisla ili ne, ali gledajući iz rejverskog kuta, mislim da je clubbingu nužna neka promjena. Pod promjenom mislim smanjivanje, pa čak i kompletno gašenje događaja kako bi možda kroz neki period mogli očekivati pojavljivanje neke nove generacije, novih ljudi, novih mjesta, novog entuzijazma na zdravo postavljenim temeljima, koji bi bili izgrađeni upravo iz te želje za stvaranjem nečeg novog.

Mislim da su Rijeci upravo ti aspekti najpotrebniji, jer jedino tako razmišljajući vidim izlaz iz ovog letargičnog stanja koje nije prisutno od jučer, i ne znam kako se problem može riješiti ako se nastavi ovako kako je danas. Scena ide svojim tokom, ali je ponekad treba i usmjeriti.

Ovo nije pokušaj rušenja klubova niti bilo koga drugoga, nego pogled na trenutno stanje koje ne odgovara nikome. Niti kratkoročno niti dugoročno na ovaj se način neće ništa promijeniti, a iz postojećeg stanja teško da možemo očekivati nešto od nove generacije od koje se očekuje da naslijede i oblikuju scenu. // dark_sign, 20 March, 2011

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije mo�ete prona�i u arhivi, a ukoliko �elite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog rođendana održati će se rođendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stižu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramović. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima “razarao” i zvučnike klubova kao što su legendarni Mungos, Kulušić, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom višegodišnjeg pohađanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za puštanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrađuje na manjim privatnim eventima u Samoboru što se za njega pokazalo vrlo uspješnim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio široj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebačkog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu noć, početak u 21h! Za vizualizacije je zadužen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slu�ajna galerija:

Ultra Europe @ Poljud Split 12-13.07.2013

Ultra Europe @ Poljud Split 12-13.07.2013

Jacbri media support Proton Radio Techno FM