Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u riječku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kuljiš i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Profili

1 - 2 - 3 - main

Andrew Weatherall

jacbri news picture
Elektronički pionir, studijski genij, indie dance inovator... tek su neki od epiteta kojima se najčešće časti lik i djelo britanskog DJ i producenta Andrewa Weatheralla. Njegovi su počeci vezani uz prve valove britanskog acid house zvuka ranih 80-tih i kultne Shoom večeri, na lageru su mu radovi za prije svega Primal Scream, ali i New Order, Bjork, Beth Orton, The Orb i My Bloody Valentine, a zbog njega su glazbeni kritičari navodno smislili i naziv IDM (intelligent dance music).

Rođen 1963. i odrastao u Windsoru, uspavanom rubnom dijelu Londona, Andrew je svjedočio eksploziji punka te pokupio ne samo energiju i imidž povezan s tom scenom, već i sam stav o neodvojivosti sadržaja i stila, koji je zadržao do današnjih dana. U glazbene vode ušao je putem fanzina "Boys Own", pokrenutog sa Terryjem Farleyem i Steveom Hallom, s kojima je komentirao ne samo glazbu, već i modu, nogomet i brojne druge teme, da bi dvije godine kasnije uletio na mjesto rezidenta Ramplingovog kluba Shoom, izazivajući kaos na podiju svojim eklektičnim miksevima.

Prvi studijski rad bio je onaj sa Paulom Oakenfoldom na klupskom remiksu singla "Hallelujah" Happy Mondaysa, no suradnja nakon toga nije dugo trajala. Obzirom da Andrewa nikada glazba nije zanimala u smislu karijere, već isključivo posla kojeg radi iz ljubavi, krenuo je u posve suprotnom pravcu od Paulovog, mada će budućnost pokazati kako je već u startu imao sve predispozicije postati zvijezda sličnoga kalibra. Naime, uslijedili su drugi remiksevi, uključujući one za New Order i Primal Scream, od čije je izmučene rock balade "I'm Losing More Than I'll Ever Have" složio komercijalno odlično primljeni klasik "Loaded", zaradivši priliku da producira njihov bezvremenski LP "Screamadelica" iz 1991., još uvijek smatranim jednim od ključnih trenutaka spajanja indie pop i klupske kulture.

Bez ikakve želje za počivanjem na lovorikama, Weatherall nastavlja raditi na bogaćenju svoje diskografije. Prije svega tu treba izdvojiti projekt Bocca Juniors i izdavačku kuću Boys Own Recordings (preimenovanu u Junior Boy's Own nakon njegovog odlaska 1992.), potom trojac Sabres of Paradise koji je osim produkcije bio aktivan i po pitanju klupskih večeri naslovljenih Bloodsugar i Sabresonic, te konačno projekt sa Keithom Tenniswoodom (aka Radioactive Man) koji je posebice obilježio Weatherallov glazbeni put - Two Lone Swordsmen.

Pod tim su imenom istraživali raznolike stilove, od electra i 4/4 techna do downtempo breakbeata i post punka, originalno izdajući materijale na Weatherallovom labelu Emissions Audio Output. Ubrzo potpisuju za kultni Warp, na čijem su popisu artisti tipa Boards of Canada, Aphex Twin i Autechre, što se pokazuje kao odlična prilika za ispoljavanje potrebe za glazbenim eksperimentiranjem. Istovremeno, Andrew i Keith uz pomoć Nicka Detnona pokreću novi label, Rotters Golf Club, na kojem izdaju produkciju više orijentiranu plesnom podiju, potpisanu raznim pseudonimima (Aramchek, Basic Units, The Black Balloons, Frisch Und Munter, Hidden Library, The Hold, Jnr Poon, Klart, Klunk, Lino Squares, Rude Solo...). Cijeli projekt nastao je po njihovim riječima kroz kućna druženja spomenutog trojca uz "razne mesne specijalitete, igranje golf igrica i slušanje dobre glazbe", a svakako je zanimljiv i podatak kako je upravo na ovom labelu 2006. Weatherall izdao solo single "The Bullet Catcher's Apprentice" konačno potpisan vlastitim imenom (prvi put u 30-godišnjoj karijeri!).

Tu broj Weatherallovih aliasa i projekata ne staje: u njegovoj diskografiji nalaze se između ostalih i Meek, Planet 4 Folk Quartet, The Major & Brother T te Lords Of Afford, a za određen broj njih nikad nije objavljeno ili potvrđeno da upravo on stoji iza njih. Lista remiksiranih kolega još je impresivnija i uključuje između ostalih i Björk, Siouxsie Sioux, The Orb, The Future Sound of London, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Saint Etienne, James i mnoge druge.

Preporučamo preslušavanje nekih od službenih mix kompilacija: "Fabric 19", "From The Bunker - A Rotters Golf Club Mix", "Neo Disco", "Haywire Coastal Assault Squad", "Hypercity"... kao i njegovih zabilježenih klupskih DJ nastupa. // koma, 14 April, 2012

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije možete pronaći u arhivi, a ukoliko želite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog rođendana održati će se rođendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stižu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramović. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima “razarao” i zvučnike klubova kao što su legendarni Mungos, Kulušić, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom višegodišnjeg pohađanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za puštanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrađuje na manjim privatnim eventima u Samoboru što se za njega pokazalo vrlo uspješnim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio široj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebačkog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu noć, početak u 21h! Za vizualizacije je zadužen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slučajna galerija:

Besplatno do zadnjeg autobusa w/ STEVE RACHMAD @ Jadranski Trg, Rijeka 07.05.

Besplatno do zadnjeg autobusa w/ STEVE RACHMAD @ Jadranski Trg, Rijeka 07.05.

Jacbri media support Proton Radio Techno FM