Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u rijeku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kulji i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Profili

1 - 2 - 3 - main

Andrew Weatherall

jacbri news picture
Elektroniki pionir, studijski genij, indie dance inovator... tek su neki od epiteta kojima se najee asti lik i djelo britanskog DJ i producenta Andrewa Weatheralla. Njegovi su poeci vezani uz prve valove britanskog acid house zvuka ranih 80-tih i kultne Shoom veeri, na lageru su mu radovi za prije svega Primal Scream, ali i New Order, Bjork, Beth Orton, The Orb i My Bloody Valentine, a zbog njega su glazbeni kritiari navodno smislili i naziv IDM (intelligent dance music).

Roen 1963. i odrastao u Windsoru, uspavanom rubnom dijelu Londona, Andrew je svjedoio eksploziji punka te pokupio ne samo energiju i imid povezan s tom scenom, ve i sam stav o neodvojivosti sadraja i stila, koji je zadrao do dananjih dana. U glazbene vode uao je putem fanzina "Boys Own", pokrenutog sa Terryjem Farleyem i Steveom Hallom, s kojima je komentirao ne samo glazbu, ve i modu, nogomet i brojne druge teme, da bi dvije godine kasnije uletio na mjesto rezidenta Ramplingovog kluba Shoom, izazivajui kaos na podiju svojim eklektinim miksevima.

Prvi studijski rad bio je onaj sa Paulom Oakenfoldom na klupskom remiksu singla "Hallelujah" Happy Mondaysa, no suradnja nakon toga nije dugo trajala. Obzirom da Andrewa nikada glazba nije zanimala u smislu karijere, ve iskljuivo posla kojeg radi iz ljubavi, krenuo je u posve suprotnom pravcu od Paulovog, mada e budunost pokazati kako je ve u startu imao sve predispozicije postati zvijezda slinoga kalibra. Naime, uslijedili su drugi remiksevi, ukljuujui one za New Order i Primal Scream, od ije je izmuene rock balade "I'm Losing More Than I'll Ever Have" sloio komercijalno odlino primljeni klasik "Loaded", zaradivi priliku da producira njihov bezvremenski LP "Screamadelica" iz 1991., jo uvijek smatranim jednim od kljunih trenutaka spajanja indie pop i klupske kulture.

Bez ikakve elje za poivanjem na lovorikama, Weatherall nastavlja raditi na bogaenju svoje diskografije. Prije svega tu treba izdvojiti projekt Bocca Juniors i izdavaku kuu Boys Own Recordings (preimenovanu u Junior Boy's Own nakon njegovog odlaska 1992.), potom trojac Sabres of Paradise koji je osim produkcije bio aktivan i po pitanju klupskih veeri naslovljenih Bloodsugar i Sabresonic, te konano projekt sa Keithom Tenniswoodom (aka Radioactive Man) koji je posebice obiljeio Weatherallov glazbeni put - Two Lone Swordsmen.

Pod tim su imenom istraivali raznolike stilove, od electra i 4/4 techna do downtempo breakbeata i post punka, originalno izdajui materijale na Weatherallovom labelu Emissions Audio Output. Ubrzo potpisuju za kultni Warp, na ijem su popisu artisti tipa Boards of Canada, Aphex Twin i Autechre, to se pokazuje kao odlina prilika za ispoljavanje potrebe za glazbenim eksperimentiranjem. Istovremeno, Andrew i Keith uz pomo Nicka Detnona pokreu novi label, Rotters Golf Club, na kojem izdaju produkciju vie orijentiranu plesnom podiju, potpisanu raznim pseudonimima (Aramchek, Basic Units, The Black Balloons, Frisch Und Munter, Hidden Library, The Hold, Jnr Poon, Klart, Klunk, Lino Squares, Rude Solo...). Cijeli projekt nastao je po njihovim rijeima kroz kuna druenja spomenutog trojca uz "razne mesne specijalitete, igranje golf igrica i sluanje dobre glazbe", a svakako je zanimljiv i podatak kako je upravo na ovom labelu 2006. Weatherall izdao solo single "The Bullet Catcher's Apprentice" konano potpisan vlastitim imenom (prvi put u 30-godinjoj karijeri!).

Tu broj Weatherallovih aliasa i projekata ne staje: u njegovoj diskografiji nalaze se izmeu ostalih i Meek, Planet 4 Folk Quartet, The Major & Brother T te Lords Of Afford, a za odreen broj njih nikad nije objavljeno ili potvreno da upravo on stoji iza njih. Lista remiksiranih kolega jo je impresivnija i ukljuuje izmeu ostalih i Bjrk, Siouxsie Sioux, The Orb, The Future Sound of London, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Saint Etienne, James i mnoge druge.

Preporuamo presluavanje nekih od slubenih mix kompilacija: "Fabric 19", "From The Bunker - A Rotters Golf Club Mix", "Neo Disco", "Haywire Coastal Assault Squad", "Hypercity"... kao i njegovih zabiljeenih klupskih DJ nastupa. // koma, 14 April, 2012

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije mo�ete prona�i u arhivi, a ukoliko �elite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog roendana odrati e se roendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stiu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramovi. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima razarao i zvunike klubova kao to su legendarni Mungos, Kului, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom viegodinjeg pohaanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za putanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrauje na manjim privatnim eventima u Samoboru to se za njega pokazalo vrlo uspjenim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio iroj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebakog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu no, poetak u 21h! Za vizualizacije je zaduen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slu�ajna galerija:

HARTERA4 FESTIVAL @ ex Tvornica papira, Rijeka 13. & 14.06.2008

HARTERA4 FESTIVAL @ ex Tvornica papira, Rijeka 13. & 14.06.2008

Jacbri media support Proton Radio Techno FM