Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u riječku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kuljiš i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Interviewi

1 - 2 - 3 - main

Garnica

jacbri news picture
Priča Rafaela Garnice podsjeća na mnoge druge: bubnjar koji je nakon niza turneja s bendovima otkrio svijet elektroničke glazbe i postao DJ i producent. Razlika je ta da se Garnica i dalje bavi svojom prvom ljubavlju.

Zaražen glazbenim virusom kasnih devedesetih, do sad je skupio iskustvo koje mu je omogućilo razvijanje prepoznatljivog stila, s utjecajima venecuelanske glazbe, starih funk i disco vinila te ranog britanskog 4x4 zvuka. Njegov novi album "Fool Again" opisuje se kao nostalgičan, melodičan i optimističan, sa finim balansom između popa i undergrounda i semplovima vinila iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih.

Započeo si kao bubnjar u nekim bendovima i onda otkrio elektronsku glazbu, Kako je došlo do toga i sviraš li još uvijek s bendovima?

Kad sam počeo svirati s bendovima u srednjoj školi, svatko je imao drugačiji glazbeni ukus, od rocka i klasične glazbe do elektronske i latino glazbe itd. Zakačio sam se na te zvukove jer su bili tako drugačiji, tako čudni. Nakon nekih eksperimenata s prijateljima, odlučili smo uključiti semplove i ritmove u bend.

Da, još uvijek sviram bubnjeve u bendovima, jedan od njih je Pulshar. Pablo Bolivar me pitao da im se pridružim u jam sessionu i bilo je jednostavno izvrsno, vrlo organski. Nešto bi se moglo izroditi s tim projektom u budućnosti.

Otkud ime Fool Again?

Pa prije svega sviđa mi se fraza. Postoje mnoga značenja, ali osjećam to kao opis situacije u kojoj krećemo ispočetka s istog mjesta, ali drugačijim pogledom.

Godinama si vodio radijsku emisiju. Što bi izdvojio kao najvažniju stvar koju si naučio tijekom tog vremena i da li je to utjecalo na tvoj producentski rad?

Naučio sam se disciplini, svake subotnje večeri morali smo pripremiti emisiju i postojalo je samo jedno pravilo: ne ponoviti istu traku u idućoj emisiji. Vrijeme je vrlo važno na TV-u ili radiju, moraš biti vrlo precizan u kratkom periodu vremena. To me nagnalo da promijenim načim produciranja ovog albuma. Želim glazbeno reći nešto drugo s albumom "Fool Again“.

Danas puno elektronske glazbe prelazi u pop, nešto ode u "ozbiljan" pop, nešto u onaj mainstream pop s top lista. Što misliš o tome?

Elektronska glazba više nije underground, dio je glazbene industrije i kao takva prisutna na internetu, video igrama, svugdje. Ne čudi me onda ni pojavljivanje u mainstream popu.

Vidim na tvom Twitteru da slušaš puno različite glazbe: Tame Impala, Depeche Mode, David Bowie, Kendrick Lamara itd. Pretpostavljam da to i ne bi trebalo biti iznenađenje obzirom na raznolikost utjecaja na tvom albumu, a i pored toliko dobre glazbe oko nas, zašto ne slušati sve, nevezano za žanr, zar ne?

Naravno, u ovim vremenima ne možemo izbjeći ništa. Sve je ispred nas, moramo u tome uživati, ispitivati, slušati, gledati. Što si znatiželjniji, to više rasteš.

Vidim da si imao i copyright problem na Soundcloud. O čemu se radilo?

Ovo je teško. Glazbena industrija želi dobiti natrag ono što misli da zaslužuje, pa stalno donosi nova pravila i neka od njih, ajmo reći, nisu baš najjasnija i razljućuju konzumente. Ja kao konzument i DJ, koristim trake koje kupujem (ili dobijem kao promo) za sviranje u podcastima ili klubovima ali s novim pravilima ne mogu to raditi, jer moram pokazati da imam pravo koristiti ih, čak i kad je traka moja ili je dozvola vrlo očita. Soundcloud mi je zbog toga skinuo dva DJ miksa prošli tjedan, a isto se događa svaki dan mojim prijateljima, DJ-ima, vlasnicima labela i stvarno su raspižđeni zbog toga. Vidjet ćemo kako će to završiti. :)

Zamisli svoj album kao filmski soundtrack. O kakvom bi se filmu radilo i tko bi igrao glavne uloge?

Wow, zamišljam komediju-drama-mjuzikl-suspense. Glavne uloge imali bi Maggie Gyllenhaal i Woody allen. Ja bih bio barmen.

jacbri news picture

Sad kad je album vani, idući logički korak je turneja. Gdje te možemo vidjeti u Europi?

Radimo na tome, vrlo smo fokusirani na promociju albuma no mogu ti otkriti tajnu: službeni Fool Again release party biti će u Nitsa Clubu u Barceloni, jednom od omiljenih klubova.

Omot albuma dizajnirao je Alex Trochut, koji je radio s bendovima poput Rolling Stonesa i Arcade Fire. Kako ste se vas dvojica sreli?

Sreli smo se u baru. Upoznao nas je moj prijatelj i počeli smo pričati o elektronskoj glazbi. Nakon par pića spomenuo sam svoj album, a on izrazio želju da ga posluša. Kasnije sam ga nazvao da dogovorim sastanak o omotu albuma, on je pristao i ja sam bio najsretniji čovjek na svijetu.

Jedno neglazbeno pitanje za kraj: ako je suditi po onom što se događa zadnje vrijeme u Venezueli, misliš li da konačno dolaze neka bolja vremena za zemlju?

Ne, mislim da ne.

- isječke s albuma možete poslušati na Soundcloudu Galaktika Records. // koma, 08 April, 2013

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije možete pronaći u arhivi, a ukoliko želite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog rođendana održati će se rođendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stižu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramović. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima “razarao” i zvučnike klubova kao što su legendarni Mungos, Kulušić, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom višegodišnjeg pohađanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za puštanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrađuje na manjim privatnim eventima u Samoboru što se za njega pokazalo vrlo uspješnim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio široj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebačkog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu noć, početak u 21h! Za vizualizacije je zadužen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slučajna galerija:

3. dio by moloko

3. dio by moloko

Jacbri media support Proton Radio Techno FM