Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u rijeku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kulji i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Interviewi

1 - 2 - 3 - main

Garnica

jacbri news picture
Pria Rafaela Garnice podsjea na mnoge druge: bubnjar koji je nakon niza turneja s bendovima otkrio svijet elektronike glazbe i postao DJ i producent. Razlika je ta da se Garnica i dalje bavi svojom prvom ljubavlju.

Zaraen glazbenim virusom kasnih devedesetih, do sad je skupio iskustvo koje mu je omoguilo razvijanje prepoznatljivog stila, s utjecajima venecuelanske glazbe, starih funk i disco vinila te ranog britanskog 4x4 zvuka. Njegov novi album "Fool Again" opisuje se kao nostalgian, melodian i optimistian, sa finim balansom izmeu popa i undergrounda i semplovima vinila iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih.

Zapoeo si kao bubnjar u nekim bendovima i onda otkrio elektronsku glazbu, Kako je dolo do toga i svira li jo uvijek s bendovima?

Kad sam poeo svirati s bendovima u srednjoj koli, svatko je imao drugaiji glazbeni ukus, od rocka i klasine glazbe do elektronske i latino glazbe itd. Zakaio sam se na te zvukove jer su bili tako drugaiji, tako udni. Nakon nekih eksperimenata s prijateljima, odluili smo ukljuiti semplove i ritmove u bend.

Da, jo uvijek sviram bubnjeve u bendovima, jedan od njih je Pulshar. Pablo Bolivar me pitao da im se pridruim u jam sessionu i bilo je jednostavno izvrsno, vrlo organski. Neto bi se moglo izroditi s tim projektom u budunosti.

Otkud ime Fool Again?

Pa prije svega svia mi se fraza. Postoje mnoga znaenja, ali osjeam to kao opis situacije u kojoj kreemo ispoetka s istog mjesta, ali drugaijim pogledom.

Godinama si vodio radijsku emisiju. to bi izdvojio kao najvaniju stvar koju si nauio tijekom tog vremena i da li je to utjecalo na tvoj producentski rad?

Nauio sam se disciplini, svake subotnje veeri morali smo pripremiti emisiju i postojalo je samo jedno pravilo: ne ponoviti istu traku u iduoj emisiji. Vrijeme je vrlo vano na TV-u ili radiju, mora biti vrlo precizan u kratkom periodu vremena. To me nagnalo da promijenim naim produciranja ovog albuma. elim glazbeno rei neto drugo s albumom "Fool Again.

Danas puno elektronske glazbe prelazi u pop, neto ode u "ozbiljan" pop, neto u onaj mainstream pop s top lista. to misli o tome?

Elektronska glazba vie nije underground, dio je glazbene industrije i kao takva prisutna na internetu, video igrama, svugdje. Ne udi me onda ni pojavljivanje u mainstream popu.

Vidim na tvom Twitteru da slua puno razliite glazbe: Tame Impala, Depeche Mode, David Bowie, Kendrick Lamara itd. Pretpostavljam da to i ne bi trebalo biti iznenaenje obzirom na raznolikost utjecaja na tvom albumu, a i pored toliko dobre glazbe oko nas, zato ne sluati sve, nevezano za anr, zar ne?

Naravno, u ovim vremenima ne moemo izbjei nita. Sve je ispred nas, moramo u tome uivati, ispitivati, sluati, gledati. to si znatieljniji, to vie raste.

Vidim da si imao i copyright problem na Soundcloud. O emu se radilo?

Ovo je teko. Glazbena industrija eli dobiti natrag ono to misli da zasluuje, pa stalno donosi nova pravila i neka od njih, ajmo rei, nisu ba najjasnija i razljuuju konzumente. Ja kao konzument i DJ, koristim trake koje kupujem (ili dobijem kao promo) za sviranje u podcastima ili klubovima ali s novim pravilima ne mogu to raditi, jer moram pokazati da imam pravo koristiti ih, ak i kad je traka moja ili je dozvola vrlo oita. Soundcloud mi je zbog toga skinuo dva DJ miksa proli tjedan, a isto se dogaa svaki dan mojim prijateljima, DJ-ima, vlasnicima labela i stvarno su raspieni zbog toga. Vidjet emo kako e to zavriti. :)

Zamisli svoj album kao filmski soundtrack. O kakvom bi se filmu radilo i tko bi igrao glavne uloge?

Wow, zamiljam komediju-drama-mjuzikl-suspense. Glavne uloge imali bi Maggie Gyllenhaal i Woody allen. Ja bih bio barmen.

jacbri news picture

Sad kad je album vani, idui logiki korak je turneja. Gdje te moemo vidjeti u Europi?

Radimo na tome, vrlo smo fokusirani na promociju albuma no mogu ti otkriti tajnu: slubeni Fool Again release party biti e u Nitsa Clubu u Barceloni, jednom od omiljenih klubova.

Omot albuma dizajnirao je Alex Trochut, koji je radio s bendovima poput Rolling Stonesa i Arcade Fire. Kako ste se vas dvojica sreli?

Sreli smo se u baru. Upoznao nas je moj prijatelj i poeli smo priati o elektronskoj glazbi. Nakon par pia spomenuo sam svoj album, a on izrazio elju da ga poslua. Kasnije sam ga nazvao da dogovorim sastanak o omotu albuma, on je pristao i ja sam bio najsretniji ovjek na svijetu.

Jedno neglazbeno pitanje za kraj: ako je suditi po onom to se dogaa zadnje vrijeme u Venezueli, misli li da konano dolaze neka bolja vremena za zemlju?

Ne, mislim da ne.

- isjeke s albuma moete posluati na Soundcloudu Galaktika Records. // koma, 08 April, 2013

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije mo�ete prona�i u arhivi, a ukoliko �elite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog roendana odrati e se roendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stiu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramovi. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima razarao i zvunike klubova kao to su legendarni Mungos, Kului, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom viegodinjeg pohaanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za putanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrauje na manjim privatnim eventima u Samoboru to se za njega pokazalo vrlo uspjenim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio iroj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebakog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu no, poetak u 21h! Za vizualizacije je zaduen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slu�ajna galerija:

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Jacbri media support Proton Radio Techno FM