Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u rijeku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kulji i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Interviewi

1 - 2 - 3 - main

Luis Junior

jacbri news picture
Luis Junior poznati je panjolski DJ i producent, za kojeg se obiava rei kako se probio na sceni zahvaljujui potpisivanju za Digweedov Bedrock. No, daleko od toga da se tek tada poeo ozbiljnije baviti glazbom. Svoj je prvi EP objavio jo 1993., te dosta dugo bavio chillout i downtempo glazbom, a radovi su mu izlazili na Ibiza chillout kompilacijama. Nakon to je njegov remiks Baboopove "Yes We Can" podran od strane veliina poput Sashe, fokusirao se na plesni klupski zvuk. Njegov idui single "Colache" progressive house ikona John Digweed odmah je potpisao za svoj Bedrock, uz to otvarajui upravo s njim svoju kompilaciju "Structures". No, da se nakratko vratimo na poetak prie, to je u Luisovom sluaju - radio.

Koma: Dugi niz godina radio si na radiju. to bi izdvojio kao najbitnije stvari nauene u tom razdoblju i kako ti je to pomoglo u tvom razvoju?

Luis: Poeo sam na radiju kad sam imao 15 godina, imao sam emisiju i uivo putao acid house setove. Radio se mjenjao svo to vrijeme. Godinama je uz klubove to bio jedini nain za predstavljanje nove glazbe i nuenje dijela elektronike kulture. Sada je s internetom ponuda ogromna, pa se i radio promijenio.

Za mene je radio oduvijek veliko iskustvo i ponosan sam na injenicu da sam dio elektronike kulture svoje zemlje, obzirom da sam pokrenuo jednu od prvih radijskih emisija, koja je 6 dana u tjednu po nekoliko sati putala elektronsku glazbu i 1993. bila vodea emisija u Madridu, s najveim brojem sluatelja od svih stanica u gradu.

K: Pored originalnih radova, poznat si po remiksevima, od kojih su mnogi zavrili u Beatportovoj Top 20 listi. Cid Inc & Lank, Monaque, Infusion, Guy J-a i DNYO neki su od remiksiranih. Postoji li neki remiks koji ti je posebno drag?

L: Oni su mi poput djece, pa ne mogu odabrati jedan. To su sve moji pogledi na stvaranje nove glazbe koritenjem melodije, efekta ili nekog drugog zvuka koritenog u originalu.

Jedna od stvari koja ti je obiljeila 2012. je i pokretanje labela mooseekaa. Na njemu su se pored tvojih vlastitih uspjenica nali i brojni etablirani producenti: Guy J, Max Cooper, 16 Bit Lolitas, King Unique, Cid Inc, Ryan Davis, Monaque itd. Jesi li zadovoljan napretkom labela?

L: Naravno, stvarno sam sretan s napretkom, objavljujem malo po malo i dobro promiljam svako izdanje. Preferiram kvalitetu iznad kvantitete, to po meni ne radi puno labela. To je razlika izmeu odlinih labela i samo "labela".:) Mooseekaa je stara godinu i koji mjesec, ali dobija dobar feedback i potovanje ljudi, te sjajnu podrku mnogih izvoaa diljem svijeta.

K: Proitao sam da voli malo oputeniju glazbu dok ne radi. Ima neke favorite izvan klupske glazbe?

Apparat, Radiohead, Tycho, Cliff Martinez i Thomas Newman u podruju filmske glazbe, Jon Hopkins.

K: Kako komentira najnovije trendove u elektronskoj glazbi? Niz izvoaa ide ka pop glazbi, Beatport je kupljen od strane velike kompanije, festivali postaju sve vei i privlae tisue ljudi itd.

L: Elektronska glazba vie nije underground kultura, ona je sada jo jedan anr glazbene industrije, pa imamo pop "DJ-e", festivali postaju komercijalniji ili mjeaju razliite stvari. No sreom, uvijek e se nai i zanimljivi glazbenici, producenti koji e stvarati nove i jedinstvene stvari za duu.

K: Vidim da si dosta zauzet nastupima po cijelom svijetu: Meksiko, Rusija, Rumunjska, Velika Britanija, Australija, Kanada, Indonezija, Grka, Libanon... Postoji li mjesto koje jo nisi posjetio, a stvarno bi elio?

L: Apsolutno! Dosta sam zaposlen, no jo uvijek moram posjetiti brojna mjesta. :) Primjerice Hrvatsku, koju u po prvi put posjetiti 20. travnja. // koma, 16 April, 2013

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije mo�ete prona�i u arhivi, a ukoliko �elite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog roendana odrati e se roendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stiu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramovi. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima razarao i zvunike klubova kao to su legendarni Mungos, Kului, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom viegodinjeg pohaanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za putanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrauje na manjim privatnim eventima u Samoboru to se za njega pokazalo vrlo uspjenim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio iroj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebakog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu no, poetak u 21h! Za vizualizacije je zaduen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slu�ajna galerija:

Electronic Beats @ ZG Velesajam 26.10.2012

Electronic Beats @ ZG Velesajam 26.10.2012

Jacbri media support Proton Radio Techno FM