Podijeljeni aktualni upadi

Podijeljeni aktualni upadi

Upade za Innerspace party, u sklopu kojeg u riječku Crkvu dolazi Delta Funktionen, osvojile su Mihovila Kuljiš i Magdalena Koren. Dobru zabavu!

Interviewi

1 - 2 - 3 - main

Luis Junior

jacbri news picture
Luis Junior poznati je španjolski DJ i producent, za kojeg se običava reći kako se probio na sceni zahvaljujući potpisivanju za Digweedov Bedrock. No, daleko od toga da se tek tada počeo ozbiljnije baviti glazbom. Svoj je prvi EP objavio još 1993., te dosta dugo bavio chillout i downtempo glazbom, a radovi su mu izlazili na Ibiza chillout kompilacijama. Nakon što je njegov remiks Baboopove "Yes We Can" podržan od strane veličina poput Sashe, fokusirao se na plesni klupski zvuk. Njegov idući single "Colache" progressive house ikona John Digweed odmah je potpisao za svoj Bedrock, uz to otvarajući upravo s njim svoju kompilaciju "Structures". No, da se nakratko vratimo na početak priče, što je u Luisovom slučaju - radio.

Koma: Dugi niz godina radio si na radiju. Što bi izdvojio kao najbitnije stvari naučene u tom razdoblju i kako ti je to pomoglo u tvom razvoju?

Luis: Počeo sam na radiju kad sam imao 15 godina, imao sam emisiju i uživo puštao acid house setove. Radio se mjenjao svo to vrijeme. Godinama je uz klubove to bio jedini način za predstavljanje nove glazbe i nuđenje dijela elektroničke kulture. Sada je s internetom ponuda ogromna, pa se i radio promijenio.

Za mene je radio oduvijek veliko iskustvo i ponosan sam na činjenicu da sam dio elektroničke kulture svoje zemlje, obzirom da sam pokrenuo jednu od prvih radijskih emisija, koja je 6 dana u tjednu po nekoliko sati puštala elektronsku glazbu i 1993. bila vodeća emisija u Madridu, s najvećim brojem slušatelja od svih stanica u gradu.

K: Pored originalnih radova, poznat si po remiksevima, od kojih su mnogi završili u Beatportovoj Top 20 listi. Cid Inc & Lank, Monaque, Infusion, Guy J-a i DNYO neki su od remiksiranih. Postoji li neki remiks koji ti je posebno drag?

L: Oni su mi poput djece, pa ne mogu odabrati jedan. To su sve moji pogledi na stvaranje nove glazbe korištenjem melodije, efekta ili nekog drugog zvuka korištenog u originalu.

Jedna od stvari koja ti je obilježila 2012. je i pokretanje labela mooseekaa. Na njemu su se pored tvojih vlastitih uspješnica našli i brojni etablirani producenti: Guy J, Max Cooper, 16 Bit Lolitas, King Unique, Cid Inc, Ryan Davis, Monaque itd. Jesi li zadovoljan napretkom labela?

L: Naravno, stvarno sam sretan s napretkom, objavljujem malo po malo i dobro promišljam svako izdanje. Preferiram kvalitetu iznad kvantitete, što po meni ne radi puno labela. To je razlika između odličnih labela i samo "labela".:) Mooseekaa je stara godinu i koji mjesec, ali dobija dobar feedback i poštovanje ljudi, te sjajnu podršku mnogih izvođača diljem svijeta.

K: Pročitao sam da voliš malo opušteniju glazbu dok ne radiš. Imaš neke favorite izvan klupske glazbe?

Apparat, Radiohead, Tycho, Cliff Martinez i Thomas Newman u području filmske glazbe, Jon Hopkins.

K: Kako komentiraš najnovije trendove u elektronskoj glazbi? Niz izvođača ide ka pop glazbi, Beatport je kupljen od strane velike kompanije, festivali postaju sve veći i privlače tisuće ljudi itd.

L: Elektronska glazba više nije underground kultura, ona je sada još jedan žanr glazbene industrije, pa imamo pop "DJ-e", festivali postaju komercijalniji ili mješaju različite stvari. No srećom, uvijek će se naći i zanimljivi glazbenici, producenti koji će stvarati nove i jedinstvene stvari za dušu.

K: Vidim da si dosta zauzet nastupima po cijelom svijetu: Meksiko, Rusija, Rumunjska, Velika Britanija, Australija, Kanada, Indonezija, Grčka, Libanon... Postoji li mjesto koje još nisi posjetio, a stvarno bi želio?

L: Apsolutno! Dosta sam zaposlen, no još uvijek moram posjetiti brojna mjesta. :) Primjerice Hrvatsku, koju ću po prvi put posjetiti 20. travnja. // koma, 16 April, 2013

1 - 2 - 3 - main

Radio emisijeRadio emisija: Jacbri @ Proton RadioRadio emisija: X-Music @ Techno FM

Starije emisije možete pronaći u arhivi, a ukoliko želite aktivno sudjelovati u stvaranju emisija, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila.

Proton RadioTechno FMArhiva Jacbri emisija
Posjeti Jacbri MySpacePosjeti Jacbri FacebookPosjeti Jacbri TweeterJacbri RSSJacbri kontakti
Jacbri party najave
Jacbri party najave izdvojeno

Techno Doza @ Valinor 23.5.

jacbri news picture Povodom A-nalog-ovog rođendana održati će se rođendansko izdanje Techno Doze u subotu 23.05. u brodskoj diskoteci Valinor. Iz Zagreba za pult stižu Zoky i Teo Zvera a uz glavne goste nastupaju Fixsell i Marko Abramović. Zoky je na hrvatskoj elektronskoj sceni aktivan preko 15 godina tijekom kojih je nastupao na eventima i u klubovima diljem Hrvatske i nekih drugih europskih zemalja. Svojim je beskompromisnim techno setovima “razarao” i zvučnike klubova kao što su legendarni Mungos, Kulušić, Sokol, The Best, Boogaloo (ex OTV), Aquarius, Londoner, Suburbia u Italiji, Rockhouse u Salzburgu u Austriji, itd. Tijekom višegodišnjeg pohađanja techno evenata Teo Zver je pokazao interes za puštanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrađuje na manjim privatnim eventima u Samoboru što se za njega pokazalo vrlo uspješnim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se po prvi puta predstavio široj publici i iznenadio, te nakon toga postaje rezident zagrebačkog programa Rave n Roll. Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno djima. Upad je 30kn cijelu noć, početak u 21h! Za vizualizacije je zadužen sam A-nalog.

Jacbri RSS feed

Prati Jacbri.com putem RSS preglednika

Jacbri.com RSS Feed
Upute za RSS Feed

banner main
Jacbri nagradne igre
  • Trenutno nema nagradnih igara

Jacbri party slike, galerije partya

Posljednje galerije:

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Stars Gathering w Beyer & Liebing @ Ambasada Gavioli 01.11.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Sven Vath @ Ambasada Gavioli Izola 20.09.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013

Valentino Kanzyani Za Koper @ Taverna Koper 27.07.2013


Slučajna galerija:

Axwell @ Aquarius Zrće 22.07.2013

Axwell @ Aquarius Zrće 22.07.2013

Jacbri media support Proton Radio Techno FM